Ondernemen in
Zeeuws-Vlaanderen

Terug naar de events

Cybersecurity Innovation Fund (CIF-NL) event

Zo krijgt u een goed beeld van de cybersecurity-oplossingen die met ondersteuning van de subsidieregeling Cybersecurity Innovation Fund (CIF-NL) zijn ontwikkeld. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om te netwerken met andere professionals uit het veld.

Voor wie?

Dit evenement is interessant voor iedereen die zich professioneel bezighoudt met de ontwikkeling en toepassing van cybersecurity-oplossingen. 

Programma

  • 14:00 uur: inloop en registratie
  • 14:30 uur: opening met introductie over het belang van cybersecurity-innovatie
  • 14:40 uur: pitches sessie 1 (automatisering van cybersecurity-oplossingen)
  • 15:45 uur: pauze
  • 16:00 uur: pitches sessie 2 (automatisering, personeelsbehoud, datadelen en opschalen)
  • 17:00 uur: afsluiting met aansluitend een netwerkborrel

Sprekers 

In oktober 2023 opende de subsidieregeling CIF-NL. De regeling heeft als doel om cybersecurity-innovatie te stimuleren. De aanvragers die uiteindelijk subsidie ontvingen voor het (door)ontwikkelen van cybersecurity-oplossingen, hebben hun werkzaamheden in 2024 uitgevoerd. De gepresenteerde oplossingen hebben betrekking op een of meer van de volgende deelgebieden:  

  • automatisering van cybersecurity-oplossingen;
  • behoud en ontwikkeling van personeel;
  • proportioneel, veilig en privacybeschermend delen van data;
  • kleinschalige cybersecurity-oplossingen ontwikkelen of opschalen.

De partijen die tot nu toe financiering uit CIF-NL ontvingen, leggen u tijdens dit evenement uit hoe zij deze financiering hebben ingezet voor de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor het bevorderen van de cyberveiligheid in Nederland en Europa. 

Projecten met beschikbare publieke samenvattingen 

Voor onderstaande projecten is de publieke samenvatting al beschikbaar.

TrustBox Diode door Sintecs

Het TrustBox Diode-project streefde ernaar de cyberveiligheid te verhogen door het ontwikkelen van een betaalbare datadiode, die een veilige uni-directionele datastroom faciliteert. In tegenstelling tot de traditionele, kostbare oplossingen, is de TrustBox Diode bereikbaar voor een breder publiek, wat bijdraagt aan een verhoogde cyberweerbaarheid. Het succesvolle project leverde een werkend prototype op. Toekomstige stappen zijn: de introductie op de markt en de voortdurende verbetering van de functionaliteit en compliance met toekomstige cyberbeveiligingsstandaarden.

Risicomanagementsysteem door Pasquil BV

Pasquil ontwikkelde de risicomanagementtool 'Risqui' en produceerde standaard risico- en maatregelensets voor ziekenhuizen en universiteiten. De veiligheid van 'Risqui' is aanzienlijk verbeterd met de succesvolle integratie van AI. Daarnaast is het UX- en UI-design geoptimaliseerd voor een betere gebruikerservaring. Tot slot zijn in samenwerking met experts de standaard risico- en maatregelensets ontwikkeld, die nu breed gecommuniceerd worden. De tool is inmiddels gereed voor uitgebreid gebruik. 

Quantum-secure crypto-agility toegankelijk maken voor elke sector door Chunk Works

Dit project onderzocht de mogelijkheid van een eenvoudig te configureren product voor crypto-agility en heeft de levensvatbaarheid ervan succesvol aangetoond. Erkenning in Gartner's hype-cyclus van 2023 en de betrokkenheid van testklanten zijn vroege marktindicaties. Deze indicaties suggereren een sterke vraag naar deze innovatieve technologie. Het project heeft de integratie van nieuwe cyberbeveiligingstechnologieën versneld, waardoor het delen van kwantumveilige gegevens in diverse sectoren mogelijk is geworden.

Cybersecurity Plugin (Browser Security Plugin) door DigitalDay

Het cybersecurity-pluginproject was gericht op het ontwikkelen van een robuuste en veilige Chrome-plugin, ontworpen om kleine en middelgrote ondernemingen te assisteren bij het identificeren en beperken van cybersecurityrisico's. De plugin scant websites en webshops op veiligheidsrisico's door op de achtergrond te werken terwijl de websitebeheerder surft. In de toekomst volgt: 

  • de uitbreiding van de compatibiliteit met andere browsers;
  • het integreren van geavanceerde data-analysetools;
  • het automatiseren van updates om bij te blijven met evoluerende cyberdreigingen.

Het verbeteren van informatiebeveiliging in Microsoft Cloud-omgevingen door Invictus Incident Response

Invictus Incident Response ontwikkelde een cloudgebaseerde SaaS-oplossing: Cloud Insights. Cloud Insights is bedoeld om de cyberveiligheid van organisaties te verbeteren die gebruikmaken van de Microsoft-cloud in Nederland. Het automatisch ophalen van de beveiligingsstatus en uitgevoerde veiligheidscontroles van de cloudomgeving van de betreffende organisatie, zorgen voor deze verbetering van de cyberveiligheid. Cloud Insights verzamelt ook alle beschikbare logboekgegevens om potentiële aanhoudende bedreigingen in de omgeving te identificeren en biedt een overzicht van de capaciteit van de betreffende organisatie om op incidenten te reageren. 

Haalbaarheid van een cybersecurity-laag in MLOps door Deeploy

Aangezien AI-systemen steeds belangrijker worden in sectoren zoals financiën, gezondheidszorg en nationale veiligheid, is het essentieel om ze te beschermen tegen cyberdreigingen. De dynamische aard van AI-modellen maakt ze vatbaar voor externe aanvallen en interne inbreuken. Daarom zijn adaptieve strategieën nodig die verder gaan dan conventionele cyberbeveiligingsmaatregelen. De studie van Deeploy beoordeelde de huidige capaciteiten van ons AI-platform en identificeerde kritieke verbeterpunten, gebaseerd op onderzoek naar AI-cyberbeveiliging en veiligheidsrisico's. Dit leidt tot een gedetailleerde routekaart met 12 aanbevelingen voor het versterken van de cyberbeveiliging en veiligheidsprotocollen, zoals: geautomatiseerde mechanismen voor de preventie, detectie en respons op bedreigingen zoals kwaadaardige input en aanvallen op de beschikbaarheid.

Overige projecten met financiering uit CIF-NL 

Van de overige projecten volgen de publieke samenvattingen op een later moment. Tijdens het evenement kunt u al wel in gesprek met de indieners van die projecten, om ervaringen uit te wisselen.

Aanmelden

Meld u aan via het online aanmeldformulier.

Meer weten?

Heeft u inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Folkwin Poelman, programmacoördinator NEXIS NCC-NL: folkwin.poelman@rvo.nl

Praktische informatie

Kosten:

Deelname is gratis

Organisator:
Eventdagen:
  • Nieuwegein Start: 17 oktober 2024 - 14:00 Eind: 17 oktober 2024 - 18:00 Accommodatie: NBC Congrescentrum Locatie: Nieuwegein